 
	
						Publikováno: 05.02.2025
	Tradiční degustace se konala na VŠÚO Holovousy dne 8. ledna 2025 a ukázala, že nepříznivá sezóna může významně ovlivnit kvalitu ovoce a výběr genotypů. Letošního ročníku se zúčastnilo 50 pozvaných hodnotitelů, kteří posuzovali 27 vzorků. Ty však pocházely ze čtyř pracovišť (VŠÚO, J.Buzrla, ÚEB Střížovice, E.Vala) a šesti pěstitelských oblastí s rozdílnými agrotechnickými, klimatickými a skladovacími podmínkami. Většina vzorků se vyznačovala nižší šťavnatostí a méně výraznou chutí, přičemž se projevila i nestejná příprava vzorků před samotnou degustací. Z těchto důvodů jsou výsledky letošní degustace pouze orientační a lze je považovat "za pracovní", vypovídající daným podmínkám, avšak cenné z pohledu využitelnosti pro další selekční práci..
	Doufejme, že nadcházející sezóna bude pro ovocné stromy příznivější a přinese bohatší paletu chutí a vůní.
	
	Výsledky
			Geschäftsführer der Gesellschaft  
			Dipl.-Ing. Tomáš Zmeškal
			Dipl.-Ing. Jaroslav Vácha
			 
			Gesellschafter
			Dipl.-Ing. Jan Blažek, CS c.
			Dipl.-Ing. Josef Kosina, CS c.
			Dipl.-Ing. Václav Ludvík
			Dipl.-Ing. František Paprštein, CS
			Jaroslav Muška
			Dipl.-Ing. Radoslav Potůček
			SEMPRA PRAHA a.s. (AG)
			 
			Aufsichtsrat der Gesellschaft
			Dipl.-Ing. Josef Kosina
			Mgr. Vladimír Samek
			Mgr. Hana Vránová
