Publikováno: 13.02.2023
	Tradiční degustace jablek se uskutečnila na VŠÚO Holovousy dne 26. ledna 2023. Organoleptického hodnocení se letos zúčastnilo 54 hodnotitelů z řad ovocnářů, zahrádkářů, šlechtitelů, zástupců ÚKZÚZ, zaměstnanců VŠÚO i studentů střední odborné školy. V rámci degustace bylo hodnoceno 40 vzorků vybraných odrůd a novošlechtění jablek, které pocházely z genofondů a šlechtitelských programů VŠÚO Holovousy i od soukromých šlechtitelů. Většina hodnocených vzorků byla skladována v běžné chladírně při teplotě + 2°C, ale zařazeno bylo také několik vzorků skladovaných v podmínkách ULO (atmosféře se sníženým obsahem kyslíku), což mělo příznivý vliv na jejich konzumní kvalitu.
	Při degustaci se používala stejná metodika jako v předchozích letech, výsledné bodové hodnocení bylo získáno součtem průměrného bodového hodnocení vůně, slupky, konzistence dužniny, šťavnatosti, vzhledu a dvojnásobného počtu bodů chuti.
			Jednatelé společnosti 
			Ing. Tomáš Zmeškal
			Ing. Jaroslav Vácha
			 
			Společníci
			Ing. Jan Blažek, CS c.
			Ing. Josef Kosina, CS c.
			Ing. Václav Ludvík
			Ing. František Paprštein, CS c.
			Jaroslav Muška
			Ing. Radoslav Potůček
			SEMPRA PRAHA a.s.
			 
			Dozorčí rada společnosti
			Ing. Josef Kosina
			Mgr. Vladimír Samek
			Ing. Roman Chaloupka
